Ακαδημίας 26, Αθήνα 106 71      -      WWW:  http://www.theodamianos.gr - Email: info@theodamianos.gr      -      Tηλ: 210-3628613,  Fax: 210-3644454


Αρχική Σελίδα
Βιογραφικό Σημείωμα
Θέσεις & Απόψεις
Δραστηριότητες
Β' Αθηνών
Φωτογραφίες & Video
Χρήσιμες Διευθύνσεις
Επικοινωνία
Blog (Ιστοημερολόγιο)
Δείτε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις εκλογές
-
16 Σεπτεμβρίου 2007

Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
κάνετε click στις φωτογραφίες για αποθήκευση

Θέσεις & Απόψεις

Καλωσορίσατε! - Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
'Aγιο Πάσχα και Πανάγιος Τάφος

Η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας.

Οι Ελληνορθόδοξες εκκλησίες ανά τον κόσμο γεμίζουν από πιστούς που με κατάνυξη, προσμονή και ελπίδα παρακολουθούν τα 'Aγια Πάθη και περιμένουν την Ανάσταση του Θεανθρώπου, που αποτελεί και παγκοσμίως το μεγαλύτερο θαύμα των εποχών.
    Στα μάτια όλων μας, τις ημέρες αυτές υπάρχει η εικόνα του Έλληνα Πατριάρχη Ιεροσολύμων, που το Μεγάλο Σάββατο εισέρχεται αυτός και μόνον αυτός στον πάνσεπτο Πανάγιο Τάφο και εξέρχεται κρατώντας στα χέρια του το 'Aγιο Φως, το οποίο και προσφέρει στους εκπροσώπους τον Ορθόδοξων Εκκλησιών για να το μεταφέρουν στα πέρατα της γης, όπου υπάρχει Χριστεπώνυμος λαός.
    Ειδικά στη χώρα μας, όπου οι ημέρες αυτές έχουν ιδιαίτερη σημασία λόγω και της ουσιαστικής ταύτισης Ελληνισμού και Ορθοδοξίας, η μεταφορά του άσβεστου Αγίου Φωτός γίνεται με κάθε επισημότητα, αποδίδοντας Του τιμές αντίστοιχες Αρχηγού κράτους.
    Φυσικό είναι λοιπόν, ιδιαίτερα τις ημέρες αυτές ο νους και οι σκέψεις των απανταχού Ορθοδόξων Ελλήνων, να στρέφονται προς την Ιερουσαλήμ και τον πανίερο ναό της Αναστάσεως και τον Πανάγιο Τάφο, που είναι το κέντρο των γεγονότων.
    Όμως, πέρα από την κατάνυξη και την λαμπρότητα της διαδικασίας, εμείς οι Έλληνες αλλά και οι ανά τον κόσμο Χριστιανοί δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Πανάγιος Τάφος που είναι το ιερότερο, το αρχαιότερο, το σπουδαιότερο, το μεγαλοπρεπέστερο και το πιο ένδοξο μνημείο της Ιερής Πίστης χρειάζεται μαζί με του ακρίτες-προμάχους της Ορθοδοξίας μας δηλαδή τον Παναγιότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων και τους λοιπούς Αγιοταφίτες κληρικούς και μοναχούς όχι απλά την σκέψη μας αλλά και την αγάπη και την βοήθεια μας και μάλιστα με όποια μορφή αυτή μπορεί να εκδηλωθεί.
    Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο πολύπαθος τόπος, όπου για την σωτηρία του ανθρώπινου γένους, μαρτύρησε και ετάφη ο Κύριος Ημών Ιησούς Χριστός, εξακολουθεί να αποτελεί μία πολύ ευαίσθητη και πολυτάραχη περιοχή, όπου οι φυλετικές έριδες και οι πολιτικές διαμάχες έχουν κατά καιρούς δημιουργήσει έκρυθμες καταστάσεις.
    Θα υπενθυμίσω, ότι πολύ πρόσφατα με την εκλογή του σημερινού Παναγιοτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Ειρηναίου, υπήρξαν σημαντικές αντιδράσεις από πλευράς επίσημου Ισραήλ.
    Παράλληλα, είναι γνωστό ότι το Πατριαρχείο αλλά και οι υπαγόμενες σ' αυτό Ελληνορθόδοξες μονές και εκκλησίες και φυσικά ο ναός της Αναστάσεως και τα άλλα ιερά προσκυνήματα αντιμετωπίζουν σημαντικές οικονομικές δυσχέρειες, που δεν του επιτρέπουν να ασκεί το ιερό και φιλάνθρωπο έργο του με την άνεση που θα έπρεπε να έχει.
    Γι' αυτό και θα πρέπει να υπάρξει ενεργοποίηση της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, με όποιους τρόπους ο καθένας μπορεί να προσφέρει ηθικά και υλικά, πολιτικά και οικονομικά ούτως ώστε οι φιλάτοντες τις "Θερμοπύλες" του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας ιερομόναχοι του Πατριαρχείου και του Παναγίου Τάφου να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο θεάρεστο έργο τους και την αποστολή τους.
    Ας ευχηθούμε λοιπόν, μαζί με τις συνήθεις ευχές μας για Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση, του χρόνου τέτοιες ημέρες οι σκέψεις αυτές να μην αντικατοπτρίζουν την δυσάρεστη πραγματικότητα που βιώνουν οι εν Χριστώ αδελφοί μας του Πανάγιου Τάφου και ευρύτερα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου.

   

Ποιό θεωρείτε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της Β' Αθηνών;

συμπληρώστε τη φόρμα

Μάθε που ψηφίζεις...

Η Βουλή των Ελλήνων


© Copyright ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ - All rights reserved.