Ακαδημίας 26, Αθήνα 106 71      -      WWW:  http://www.theodamianos.gr - Email: info@theodamianos.gr      -      Tηλ: 210-3628613,  Fax: 210-3644454


Αρχική Σελίδα
Βιογραφικό Σημείωμα
Θέσεις & Απόψεις
Δραστηριότητες
Β' Αθηνών
Φωτογραφίες & Video
Χρήσιμες Διευθύνσεις
Επικοινωνία
Blog (Ιστοημερολόγιο)
Δείτε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις εκλογές
-
16 Σεπτεμβρίου 2007

Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
κάνετε click στις φωτογραφίες για αποθήκευση

Θέσεις & Απόψεις
Καλωσορίσατε! - Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
Ολυμπιακοί αγώνες 2004 και ύστερα τι;Πριν από 5 περίπου χρόνια, όλη η Ελλάδα πανηγύρισε τη στιγμή που ο τότε Πρόεδρος της ΔΟΕ ΧΟΥΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΑΜΑΡΑΝΓΚ, ανακοίνωνε ότι η πόλη που θα φιλοξενούσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ήταν η Αθήνα.

'Aλλοι πανηγύρισαν για καθαρά εθνικούς λόγους, αφού οι αγώνες γύρναγαν στη κοιτίδα τους, άλλοι πάλι γιατί πίστευαν και ήλπιζαν ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες είναι μία μεγάλη ευκαιρία για ανάπτυξη της Ελλάδας όχι μόνο στον τομέα των οικοδομών αλλά και σ' άλλους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Δυστυχώς δεν πέρασαν ούτε 5 χρόνια και ένα μεγάλο μέρος των προσδοκιών αυτών που πίστευαν για ανάπτυξη μέσω της Ολυμπιάδας έχει διαψευστεί.
Ο μόνος τομέας που προχωράει, και αυτός με πάρα πολλά προβλήματα είναι ο τομέας των έργων υποδομής, όπου και σ' αυτόν βέβαια γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες καθυστερήσεων, αλλαγών, σπατάλης δημοσίου χρήματος και άλλων θεμάτων που προκύπτουν και που δίνουν την εντύπωση στον Ελληνικό λαό ότι γίνεται "το μεγάλο φαγοπότι".
Έργα που είχαν προβλεφθεί για μόνιμα γίνονται λυόμενα, κυκλοφοριακές παρεμβάσεις όπως γέφυρες και ανισόπεδοι κόμβοι εγκαταλείφθηκαν. Τα έργα δίνονται, δήθεν λόγω έλλειψης χρόνου, με απευθείας αναθέσεις, τα κόστη τους έχουν υπερβεί τα προϋπολογισμένα και φτάσαμε στο σημείο για λιγότερα από τα αρχικώς προβλεφθέντα έργα να πληρώνουμε υπερπολλαπλάσια των προϋπολογισμένων χρημάτων.
    Βέβαια, οι Ολυμπιακοί Αγώνες μαζί με τα χρήματα του πακέτου Σαντέρ είναι γεγονός ότι έχουν δημιουργήσει μία εικόνα ανάπτυξης που είναι όμως εντελώς πλασματική, αφού βασίζεται σχεδόν στο σύνολό της στα δημόσια έργα, τα οποία δυστυχώς με την ολοκλήρωση της Ολυμπιάδας και το πέρας της χρηματοδότησης από τα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα έχουν φυσιολογικά περατωθεί.

Και εδώ τίθεται το τεράστιο ερωτηματικό "ΥΣΤΕΡΑ ΤΙ;".

Τι έχει γίνει για την ανάπτυξη των υπολοίπων τομέων της οικονομίας, τι έγινε για τους μικρομεσαίους, τι έγινε για τις μεταφορές, τι έγινε για τον τουρισμό, τι έγινε για την ίδρυση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων, τι έγινε για την προσέλκυση νέων επιχειρήσεων και ακόμη σημαντικότερο τι έγινε για την διατήρηση εν ζωή των επιχειρήσεων που υπάρχουν σήμερα.
Η απάντηση είναι απλή: "Τ Ι Π Ο Τ Α".  Ή καλύτερα για να μην κατηγορηθώ για μηδενισμό, σχεδόν τίποτα.
Τα προβλήματα που ταλάνιζαν τις Ελληνικές επιχειρήσεις πριν από 10 χρόνια, όπου είχα την τύχη και τη τιμή να υπηρετήσω ως Υφυπουργός στο Υπουργείο Βιομηχανίας, εξακολουθούν να τις ταλαιπωρούν.
Το φορολογικό σύστημα εξακολουθεί να είναι τροχοπέδη, το παραεμπόριο όχι απλά δεν πατάχθηκε αλλά έχει γιγαντωθεί, οι μικρές επιχειρήσεις εξακολουθούν στην ουσία να είναι αποκλεισμένες από την τραπεζική χρηματοδότηση και τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, το κράτος αντί να υπηρετεί δυναστεύει τον πολίτη και ακόμη περισσότερο τον επιχειρηματία, η ανεργία γιγαντώνεται.

Και ύστερα, θέλουμε να μιλάμε και για ανάπτυξη.
Η πραγματικότητα είναι πολύ ζοφερή και για να την αλλάξουμε χρειάζεται όραμα που από ότι φαίνεται δεν διαθέτουν οι σημερινοί κυβερνώντες, χρειάζεται όρεξη για δουλειά, ούτε αυτή υπάρχει, χρειάζεται θάρρος και αποφασιστικότητα για ρίξεις, που τα ''κουρασμένα'' παλικάρια της Κυβέρνησης δεν φαίνεται να διαθέτουν.

Αλλά χρειάζεται και επαφή με τον κόσμο και γνώση των προβλημάτων, που δεν φαίνεται να έχουν κατανοηθεί από τους σημερινούς Υπουργούς.
Ο χρόνος είναι λίγος, τα χρήματα για την Ολυμπιάδα και το Γ' Κ.Π.Σ. τελειώνουνε, θα πρέπει να υπάρξουν δράσεις και μέτρα προς την κατεύθυνση της σωστής ανάπτυξης και αυτή δεν είναι άλλη από την ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που είναι η μόνη ελπίδα για να πετύχουμε τους αναγκαίους ρυθμούς ανάπτυξης, που θα οδηγήσει στην πραγματική σύγκλιση, την απορρόφηση της ανεργίας αλλά και την εξασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους Έλληνες.  "Οι καιροί ου μενετοί..."


   

Ποιό θεωρείτε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της Β' Αθηνών;

συμπληρώστε τη φόρμα

Μάθε που ψηφίζεις...

Η Βουλή των Ελλήνων


© Copyright ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ - All rights reserved.