Ακαδημίας 26, Αθήνα 106 71      -      WWW:  http://www.theodamianos.gr - Email: info@theodamianos.gr      -      Tηλ: 210-3628613,  Fax: 210-3644454


Αρχική Σελίδα
Βιογραφικό Σημείωμα
Θέσεις & Απόψεις
Δραστηριότητες
Β' Αθηνών
Φωτογραφίες & Video
Χρήσιμες Διευθύνσεις
Επικοινωνία
Blog (Ιστοημερολόγιο)
Δείτε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις εκλογές
-
16 Σεπτεμβρίου 2007

Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
κάνετε click στις φωτογραφίες για αποθήκευση

Θέσεις & Απόψεις
Καλωσορίσατε! - Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
Το κλείσιμο των επιχειρήσεων και ο στρουθοκαμηλισμός της ΚυβέρνησηςΤον τελευταίο καιρό ο Ελληνικός λαός γίνεται μάρτυρας μίας συνεχούς και ιδιαίτερα δυσάρεστης πραγματικότητας, που αποτελούν οι πτωχεύσεις και τα κλεισίματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Η Palco μεταφέρεται στα Βαλκάνια, αφήνοντας άνεργους 500 ανθρώπους, οι κονσερβοποιίες από την Πέλλα μεταφέρονται στην Αργεντινή στέλνοντας στην ανεργία κάποιες χιλιάδες ατόμων, πληροφορίες λένε ότι φαρμακοβιομηχανίες ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν.
'Εκλεισαν τα ΥΒΟΝΝΗ STORES και τα SUPER MARKET "ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ", έκαναν αίτηση πτωχεύσεως τα BEAUTY AND DIET, κλείνουν τα MUSSES και μία σειρά άλλων περισσότερο ή λιγότερο γνωστών επιχειρήσεων, βρίσκονται στα πρόθυρα του κλεισίματος με αποτέλεσμα χιλιάδες συμπατριώτες μας να είναι αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Η κατάσταση είναι εκρηκτική και οι μόνοι που φαίνεται να μην έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα είναι αυτοί που το δημιούργησαν δηλαδή η Κυβέρνηση και οι Υπουργοί της.
Με έκπληξη ο Ελληνικός λαός παρακολούθησε τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χριστοδουλάκη να δηλώνει από το βήμα της Βουλής ότι "υπεύθυνη για την κατάσταση αυτή δεν είναι η Κυβέρνηση αλλά οι ίδιοι οι επιχειρηματίες", δείχνοντας με τον τρόπο αυτό έναν απαράδεκτο όσο και επικίνδυνο στρουθοκαμηλισμό.
Βέβαια δεν είναι ο πρώτος διδάξας. Και οι προκάτοχοι του αλλά και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έπραξαν κατά καιρούς το ίδιο.

Για το μεγάλο έγκλημα του Χρηματιστηρίου φταίει ο Ελληνικός λαός και όχι η Κυβέρνηση!!!! Για την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, η Κυβέρνηση ούτε άκουσε ούτε ξέρει τίποτα!!!! Για τα απαράδεκτα φαινόμενα διαπλοκής που παρουσιάζονται συνεχώς, φταίνε οι δημοσιογράφοι που τα αποκαλύπτουν και όχι οι Κυβερνητικοί παράγοντες που εμπλέκονται.

Και βέβαια για το κλείσιμο των επιχειρήσεων φταίνε οι επιχειρηματίες και όχι η Κυβέρνηση, που όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να τις σώσει αλλά φρόντισε με τα μέτρα και τις αποφάσεις της να επιτείνει τα όποια προβλήματα αντιμετωπίζουν οι 'Ελληνες μικρομεσαίοι.
Δεν θα είναι ο γράφων αυτός που θα επικαλεστεί ότι οι 'Έλληνες επιχειρηματίες είναι άριστοι στο σύνολό τους, όμως μπορεί να ισχυριστεί, χωρίς κίνδυνο να διαψευστεί, ότι στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι έντιμοι και συνεπείς και καταφέρνουν να επιβιώνουν με τιτάνιες προσπάθειες παρά το ''εχθρικό'' προς αυτούς κράτος.

Και για να δώσω ένα απλό παράδειγμα του ''εχθρικού'' κράτους αλλά και της ανευθυνότητας των Κυβερνώντων θα θυμίσω ότι την χρονιά που πέρασε οι μικρομεσαίες Ελληνικές επιχειρήσεις, οι οποίες βρίσκονται, ή ούτως ή άλλως, σε ένα πολύ κακό οικονομικό περιβάλλον, εκλήθησαν να πληρώσουν τρεις φορολογίες μέσα σ΄ ένα χρόνο. Την τρέχουσα, το κλείσιμο της εξαετίας και την συνάφεια, χωρίς κανείς από τους ''φωστήρες'' της Κυβέρνησης να σκεφτεί ότι αυτό θα τινάξει τις επιχειρήσεις στον αέρα.
Βέβαια είναι γνωστό από χρόνια, ότι η ανερμάτιστη οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία φορολογική επιδρομή στην τσέπη του Ελληνικού λαού.

Γνωρίζοντας το ΠΑΣΟΚ ότι φεύγει από την Κυβέρνηση φρόντισε να προεισπράξει έσοδα μελλοντικών χρήσεων και να μεταφέρει πληρωμές στο μέλλον, αδιαφορώντας τελείως για τα αποτελέσματα της πολιτικής αυτής επί των Ελληνικών επιχειρήσεων.
Οι άνθρωποι αρέσκονται να επικαλούνται ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από 3%, αποκρύπτοντας από τον Ελληνικό λαό ότι αυτό οφείλεται σχεδόν αποκλειστικά στα Ολυμπιακά και δημόσια έργα και στα έσοδα από την Ε.Ε., τα οποία έχουν ημερομηνία λήξης και μάλιστα πολύ κοντινή.
Ξεχνούν όμως ή δεν θέλουν να θυμούνται ότι η πραγματική ανάπτυξη, επιτυγχάνεται με την ενίσχυση και την ενδυνάμωση των ουσιαστικά παραγωγικών τομέων όπως είναι η μεταποίηση, οι υπηρεσίες, οι μεταφορές, ο τουρισμός και το εμπόριο και για αυτούς δυστυχώς οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ όχι απλά δεν φρόντισαν να τους στηρίξουν αλλά ο περίφημος ''εκσυγχρονισμός'', τους οδήγησε στον ''αποσυγχρονισμό'' τους με τα αποτελέσματα που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό.
Ο κ. Σημίτης, ο κ. Χριστοδουλάκης αλλά και οι άλλοι υπεύθυνοι για την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης, φαίνεται να ζούν σ' άλλο κόσμο, αφού παρουσιάζονται να πιστεύουν σε μία εικονική πραγματικότητα που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει.
Όμως εάν η Κυβέρνηση του κ. Σημίτη και μερικοί καλοβολεμένοι ζούν σε μία Ελλάδα σαν και αυτή που θα θέλανε να είναι, η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού ζει σε μία Ελλάδα σαν και αυτή που δεν θα ήθελε να είναι.

Γι΄ αυτό και αν θέλουν πράγματι να προσφέρουν κάτι στον Ελληνικό λαό καλό θα ήταν να προκηρύξουν ταχύτατα εκλογές και να δώσουν την ευκαιρία σε μία νέα, ορεξάτη, δυναμική και με πρόγραμμα και ιδέες Κυβέρνηση να αναλάβει τις τύχες της χώρας.


   

Ποιό θεωρείτε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της Β' Αθηνών;

συμπληρώστε τη φόρμα

Μάθε που ψηφίζεις...

Η Βουλή των Ελλήνων
© Copyright ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ - All rights reserved.