Ακαδημίας 26, Αθήνα 106 71      -      WWW:  http://www.theodamianos.gr - Email: info@theodamianos.gr      -      Tηλ: 210-3628613,  Fax: 210-3644454


Αρχική Σελίδα
Βιογραφικό Σημείωμα
Θέσεις & Απόψεις
Δραστηριότητες
Β' Αθηνών
Φωτογραφίες & Video
Χρήσιμες Διευθύνσεις
Επικοινωνία
Blog (Ιστοημερολόγιο)
Δείτε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις εκλογές
-
16 Σεπτεμβρίου 2007

Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
κάνετε click στις φωτογραφίες για αποθήκευση

Κυβερνητική Δράση
Καλωσορίσατε! - Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
Υφυπουργός Βιομηχανίας Έρευνας και Τεχνολογίας, '92-'93, επί κυβερνήσεως Ν.Δ.
  • Σε συνεργασία με το πολύ καλό στελεχιακό δυναμικό του Υπουργείου, εκπονήθηκαν σχέδια Νόμων, δόθηκαν λύσεις σε καθημερινά αλλά και χρόνια προβλήματα του χώρου της Βιομηχανίας και έγιναν σημαντικά βήματα προόδου σε θέματα που είχαν τελματώσει.
  • Για πρώτη φορά, προωθήθηκε το "One stop shop" για τους επενδυτές δηλαδή η δυνατότητα του επενδυτή να υποβάλει τα απαραίτητα για την επένδυση δικαιολογητικά, σε ένα αρμόδιο γραφείο, το οποίο θα διεκπεραιώνει αντί γι’ αυτόν όλες τις διαδικασίες μεταξύ των συναρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών, με συνέπεια να αποφεύγεται η ταλαιπωρία του επενδυτή και να μειώνεται ουσιαστικά η γραφειοκρατία. Δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ αν και παρέλαβε το σχετικό σχέδιο Νόμου έτοιμο, δεν το υλοποίησε.
  • Έγιναν τα πρώτα σημαντικά βήματα για την αλλαγή του Π.Δ.84/84, για το οποίο τελικά το ΠΑΣΟΚ ψήφισε σχετικό νόμο, μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια και που ουσιαστικά παραμένει ανενεργός.
  • Προώθησε σημαντικά το μεγάλο θέμα της μετεγκατάστασης των βυρσοδεψείων της Αττικής, το οποίο και αυτό δυστυχώς το ΠΑΣΟΚ άφησε να λιμνάζει και βρίσκεται στην ίδια περίπου κατάσταση που ήταν προ δεκαετίας.
  • Με προσωπικές παρεμβάσεις στους συναρμοδίους Υπουργούς, στήριξε ουσιαστικά την Μικρομεσαία Ελληνική Επιχείρηση και συνέβαλε στην προώθηση των Ελληνικών προϊόντων με την στήριξη και παρουσία του, στις εκθέσεις των διαφόρων κλάδων της μεταποίησης.
  • Με συντονισμένες ενέργειες, επίσημες επισκέψεις (Ρωσία, Βουλγαρία, ΗΠΑ) και προσωπικές επαφές, βελτίωσε σημαντικά τις επιχειρηματικές σχέσεις της Χώρας, με αποκορύφωμα το ουσιαστικό άνοιγμα και διείσδυση της Ελληνικής γούνας στη Ρωσία και τη δημιουργία για πρώτη φορά Γραφείων Ελληνικών Επιμελητηρίων στη Βουλγαρία.
  • Το ενδιαφέρον του για τον τομέα ανάπτυξης εκφράζεται ακόμη και σήμερα αφού ύστερα από την Προεδρεία της ΟΔΕ Βιομηχανίας της Νέας Δημοκρατίας, από 17/05/'04, ανέλαβε πρόεδρος της Ε.Α.Β. (Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία). 

   

Ποιό θεωρείτε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της Β' Αθηνών;

συμπληρώστε τη φόρμα

Μάθε που ψηφίζεις...

Η Βουλή των Ελλήνων


© Copyright ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ - All rights reserved.