Ακαδημίας 26, Αθήνα 106 71      -      WWW:  http://www.theodamianos.gr - Email: info@theodamianos.gr      -      Tηλ: 210-3628613,  Fax: 210-3644454


Αρχική Σελίδα
Βιογραφικό Σημείωμα
Θέσεις & Απόψεις
Δραστηριότητες
Β' Αθηνών
Φωτογραφίες & Video
Χρήσιμες Διευθύνσεις
Επικοινωνία
Blog (Ιστοημερολόγιο)
Δείτε το ενημερωτικό μας έντυπο για τις εκλογές
-
16 Σεπτεμβρίου 2007

Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
κάνετε click στις φωτογραφίες για αποθήκευση

Κυβερνητική Δράση
Καλωσορίσατε! - Θεόδωρος Κλ. Δαμιανός - Υποψήφιος Βουλευτής Β' Αθηνών
Το Μάϊο του 2004, με εντολή του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή, τοποθετείται Πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (Ε.Α.Β.), της μεγαλύτερης κρατικής βιομηχανίας, με περίπου 3.000 εργαζόμενους.
Από την πρώτη στιγμή, σε συνεργασία με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια αναμόρφωσης της Ε.Α.Β., που αποτελεί μεν την ισχυρότερη αμυντική μας βιομηχανία, αλλά αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα.

Στην περίοδο που ακολούθησε, υπεγράφησαν νέες συμφωνίες αξίας πλέον του 1 δις ευρώ με όλες σχεδόν τις αεροδιαστημικές βιομηχανίες της Ευρώπης, των Η.Π.Α. και της Ασίας. (EADS, FINMECCANICA, INTRA, DASHAULT, BAE, LOCHEED-MARTIN, KAI κλπ), με μερικές μάλιστα εξ αυτών η Ε.Α.Β. συνεργάστηκε για πρώτη φορά. Αποτέλεσμα των νέων συμφωνιών ήταν η αύξηση του φόρτου εργασίας και η παράλληλη ανάγκη για νέο προσωπικό, γι’ αυτό και η εταιρεία προσέλαβε περί τα 250 άτομα τεχνικών ειδικοτήτων.  

Παράλληλα, ξεκίνησε μια προσπάθεια επιθετικής πολιτικής είτε για επέκταση παλαιών συνεργασιών είτε, για άνοιγμα νέων αγορών (Βαλκάνια, Αραβικές  χώρες, Λιβύη), είτε για την παραγωγή νέων προϊόντων (σύνθετα υλικά), με μεγάλη επιτυχία.

Συγχρόνως έγινε προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών μεγεθών της επιχείρησης και ήδη υπάρχουν απτά αποτελέσματα.

Σημαντικότατο επίτευγμα της Προεδρίας του, ήταν η υπογραφή της διετούς συλλογικής σύμβασης εργασίας μεταξύ ΕΑΒ και σωματείου εργαζομένων, που ήταν η πρώτη συμφωνία που επετεύχθη σε ΔΕΚΟ, αποτέλεσμα της άριστης σχέσης που υπήρξε με τους εργαζόμενους.

Το Σεπτέμβριο του 2006, παραιτείται από την Προεδρία του Δ.Σ. της ΕΑΒ, για να θέσει ξανά υποψηφιότητα στη Β΄ Εκλογική Περιφέρεια Αθηνών, ύστερα από 28 μήνες συνεχούς και επιτυχημένης, κατά γενική ομολογία, θητείας. 

   

Ποιό θεωρείτε ως το πιο σημαντικό πρόβλημα της Β' Αθηνών;

συμπληρώστε τη φόρμα

Μάθε που ψηφίζεις...

Η Βουλή των Ελλήνων


© Copyright ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΛ. ΔΑΜΙΑΝΟΣ - All rights reserved.